Review Maybelline Powder Matte Lipstick

Assalamualaikum. Welcome to my blog, Catatan Mummy MM. Alhamdulillah, berkesempatan jugak nak update something hari ni memandangkan hari ni hari aku tido lambat sebab nak tengok Seal Team. Boring2 takde buat apa2 so aku terfikir nak review something yang aku tengah pakai buat masa ni (bukan sekarang, siang tadi) which is Maybelline Powder Matte Lipstick.

Aku ni nak kata make up junkie tu tak jugak tapi aku suka kumpul lipstick. Aku suka everything pasal lipstick. So far dalam simpanan aku, aku cuma ada 2 jenama lipstick which is Maybelline Powder Matte Lipstick ada 5 batang dan Silkygirl Matte Junkie ada 4 batang yang akan aku review kemudian2. Maybelline adalah salah satu jenama lipstick yang aku suka banget. Dia orang ada keluarkan satu range lipstick baru iaitu Powder Matte dan memandangkan Watsons selalu buat sale so aku ambil kesempatan grab beberapa batang. Why not kan? Shade yang ada kat aku sekarang adalah Plum Perfection, Red Dy Red, Touch of Nude, Almond Pink dan Raw Cocoa.

My review about this products is, I loike it soo much terutama warnanya. Kalau bold memang bold habis. Kalau nude memang mengancem. Then, teksturnya yang ringan. Calit banyak kali pun tak terasa ketat walaupun dah nampak terang kat bibir. Tapi satu benda yang aku sedih angat pasal range ni, my favourite shade aka best seller which is Touch of Nude yang selalu sangat out of stock mudah sangat patah. Aku beli 2 kali dah tanpa sale and both of them patah already. I cant understand why it is so fragile? Is it my fault? Kalau cara aku pakai salah or kasar, kenapa lipstick laen boleh bertahan. Kenapa Touch of Nude tak dapat? Why3? I is frust hokey.

*Nanti2 aku upload gambor ye. Sekarang I is malas. Kbai.

No comments: